Tuinaanleg

Bij de tuinaanleg stellen we ons flexibel op. Afhankelijk van de wensen van de opdrachtgever kan de tuinaanleg volledig door ons worden uitgevoerd, maar de opdrachtgever kan ook zelf meewerken of zelfs alle werkzaamheden zelf doen, waarbij wij alleen advies en/of materialen leveren. Ook waar het gaat om de tijden waarop het werk plaatsvindt, opereren we flexibel door desnoods buiten de reguliere werktijden aan de slag te gaan.

  • Gedegen grondwerk is een cruciale basis voor een mooie tuin. Zo kan drainage vochtproblemen in uw tuin voorkomen of oplossen. Grondonderzoek gaat daarom altijd vooraf aan de aanleg van een tuin. Sierbestrating, vijvers of zichtelementen van groen, hout, natuursteen of gemetseld, maken we vakkundig voor u klaar. Een fraaie, goed doordachte beplanting, in het donker eventueel mooi uitgelicht, bekroont uw tuin.

De volgorde van de aanleg is steeds als volgt: bij een nieuwe tuin beginnen we met de grondverbetering, de bestrating en de technische werkzaamheden, zoals schuttingen, muren, pergola’s en vijvers, en als laatste volgt de beplanting. Omdat een nieuw aangelegd gazon nog kwetsbaar is, zorgen we altijd voor de eerste maaibeurt, ongeacht of het gaat om een gezaaid of in zoden gelegd gazon. Tevens geven we advies voor het onderhoud van uw nieuwe tuin. U kunt ook naderhand altijd met vragen over de tuin bij ons terecht.

  • Indien gewenst maken wij aansluitend een onderhoudsplan. Daarnaast is het mogelijk om een onderhoudscontract af te nemen, zodat uw pas aangelegde tuin jarenlang mooi blijft.